Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Körtefecskendő, beöntő labda gyerekeknek

Rendezés:

Gyerekek részére körtefecskendőt, beöntő labdát ajánlunk

A gyereknek adott beöntéshez körtefecskendő, vagy más apró beöntő fecskendő szükséges. Életkortól függően 20-90 ml közötti beöntő labdát javaslunk, a nagyobb méretű beöntő készletek (amihez tartály és cső tartozik) legalább 1-2 literesek, így a méretük miatt nem alkalmasak gyerekeknek. Ezen az oldalon kifejezetten a gyerekeknek alkalmas körtefecskendőket és beöntő eszközöket listázzuk.

Így végezzétek

  1. Fektesd a gyereket az öledbe vagy az ágyban a hasára. A feneke legyen felemelve. Kend be a körtefecskendő végét síkosító anyaggal, hogy megkönnyítse a bevezetést. Ezeket ajánljuk: olaj, kenőcs, vazelin (eredeti Vazelin).
  2. Óvatosan vezesd be a körtefecskendőt a gyerek végbélnyílásába és pumpáld be a folyadékot.
  3. Tartsa bent, amíg a székelési inger meg nem jelenik, vagy amíg nem lesz kellemetlen. 10-30 perc is szükséges lehet a hatáshoz.
  4. Székeljen, majd pihenjen. Ha kell neki, újra székeljen.

Ezekben a pózokban használható a körtefecskendő gyerekeknél

Többféle pózban is beadható a beöntés a gyereknek

Ne tekints a fentiekre szabályként, találjátok meg azt a pózt, ami a gyereknek a legkényelmesebb. Ideális esetben a gyermek a fenti pózban marad, amíg a beöntést benntartja.

A beöntés előtt

Gyermekorvossal egyeztess, hogy a beöntés elvégezhető-e, nincs-e ellenjavallata. Előzetesen érdemes kevésbé invazív megoldásokat keresni, például rostgazdag étrend, sok folyadék fogyasztása, esetleg enyhe hashajtás. 

Elővigyázatossági tanácsok gyermekeknél

Mindenképp azonnal fordulj orvoshoz, ha a gyermeked szédül, elájul; ha erős hányingere van, vagy hány; ha szokatlanul fáradt vagy gyenge; ha tartós hasmenése van; ha erős hasi fájdalma van; ha nem tud vizelni.

A higiéniára nagyon ügyelj, győződj meg arról, hogy minden eszköz tiszta, a kezed tiszta, a környezet is tiszta. A beöntő körtefecskendőt vagy más eszközt használat előtt és után is el kell mosni, és kiszárítva kell eltenni.

Kérjük a fentieket csak tájékoztató jellegűnek tekintsd, hiteles tanácsot kizárólag orvos, egészségügyi szakember adhat neked és gyermekednek.